10 inspirerende klantenservicecitaten om jouw team te motiveren voor 2022!

10 inspirerende klantenservicecitaten om jouw team te motiveren voor 2022!

Uitstekende klantenservice ontstaat niet bij toeval. Het is het resultaat van sterke klantgerichte strategieën, inzet en toegewijd hard werken in de hele onderneming.

Sommige dagen zullen uitdagend zijn, maar zoals Jeff Bezos zegt: “Reputaties worden verdiend door de moeilijke dingen goed te doen”. Hier zijn enkele inspirerende klantenservice citaten en bruikbare tips om jou en je team te inspireren in het nieuwe jaar!

1. “Een klant is de belangrijkste bezoeker op ons terrein.” – Mahatma Gandhi

Het idee dat de klant belangrijk is, is niet nieuw, maar het internet heeft het opnieuw onder de aandacht gebracht. Met de sociale media binnen handbereik hebben de klanten van vandaag de macht om bedrijven diepgaand te helpen of te schaden, en bedrijven kunnen dat maar beter weten!

Hier is het volledige citaat van Gandhi uit 1890(!):

“Een klant is de belangrijkste bezoeker op ons terrein. Hij is niet afhankelijk van ons. Wij zijn afhankelijk van hem. Hij is geen onderbreking van ons werk. Hij is er het doel van. Hij is geen buitenstaander van onze zaak. Hij maakt er deel van uit. Wij bewijzen hem geen dienst door hem te dienen. Hij bewijst ons een dienst door ons de kans te geven dat te doen.”

Dat zegt genoeg, nietwaar? Jouw hele organisatie moet doordrongen zijn van het idee dat de klant moet worden verwelkomd, zich gewaardeerd moet voelen en moet worden behandeld met hoffelijkheid, respect en empathie.

2. “Je meest ontevreden klanten zijn je grootste bron om van te leren.” – Bill Gates

Dit is hoe Bill Gates, extraordinaire zakenmagnaat en voormalig Microsoft supremo, deze cruciale waarheid samenvat. Een ontevreden, boze klant is vaker wel dan niet een essentiële wake-up call om je aandacht te vestigen op een probleemgebied. Je moet dankbaar zijn dat dit onder jouw aandacht wordt gebracht, want het geeft jou de kans om het op te lossen voordat het een groot en duur probleem wordt.

3. “Bedank jouw klant voor zijn klacht en meen het. De meesten zullen nooit de moeite nemen om te klagen. Ze zullen gewoon weglopen.” – Marilyn Suttle

Als klantenservice- en communicatie-expert, weet Marilyn Suttle, CEO van Suttle Enterprises, waar ze over praat! Klachten van klanten serieus nemen geeft je de kans om negatieve feedback om te zetten in een positieve verandering waar je merk op de lange termijn van zal profiteren.

4. “Wij zien onze klanten als genodigden op een feestje, en wij zijn de gastheren. Het is elke dag onze taak om elk belangrijk aspect van de klantervaring een beetje beter te maken.” – Jeff Bezos

Gasten met hoffelijkheid en aandacht behandelen is een menselijke waarde die bijna zo oud is als het menselijk ras. Door dezelfde beleefdheid en aandacht uit te breiden naar jouw klanten, begin je een relatie en loyaliteit aan je merk op te bouwen. Door actief te luisteren naar de boodschap achter de frustraties van een klant, kun je leren waar je bedrijf de fout ingaat – en dit rechtzetten.

5. “Overtref de verwachtingen van jouw klant. Als je dat doet, zullen ze steeds terugkomen. Geef ze wat ze willen – en een beetje meer.” – Sam Walton

Het overtreffen van de verwachtingen van jouw klant is een van de krachtigste manieren om klantenloyaliteit op te bouwen. Hoe? Hier zijn enkele ideeën:

  • Begin met het verbeteren van je responstijd. Dit is de eenvoudigste manier om klanten te laten zien dat je hun zorgen serieus neemt.
  • Zorg ervoor dat de interactie met je klanten op al je kanalen gemakkelijk, ongecompliceerd en naadloos verloopt.
  • Maak het klanten gemakkelijk om zichzelf te helpen door zelfhulpopties aan te bieden.
  • Doe nooit beloftes die je niet kunt nakomen!
  • Betrek je klanten door hun feedback te vragen over promoties en strategieën.
  • Blijf in contact met klanten en personaliseer de interactie die je met hen hebt.
  • Zet een loyaliteitsprogramma op voor vaste klanten dat hen toegang geeft tot kortingen en beloningen.

6. “Het belangrijkste adagium en het enige adagium is: de klant komt op de eerste plaats. Ongeacht het type bedrijf, de klant komt op de eerste plaats.” – Kerry Stokes

Allereerst, weet wie je doelmarkt is. Creëer een persona van de klanten waar je bedrijfsstrategieën en promoties op gericht zijn. Zet die klant vervolgens centraal in een klantgerichte aanpak die al je strategieën en systemen informeert.
Richt je er sterk op dat je klanten een uitstekende customer experience (CX) ervaren door de interactie die ze met jouw merk hebben te personaliseren en hen een uitmuntende klantenservice te bieden. En voilà – tevreden klanten, succesvol merk!

7. “Goede klantenservice kost minder dan slechte klantenservice.” – Sally Gronow

Maak het klanten gemakkelijk om contact met jou op te nemen en hun grieven te uiten. Zorg ervoor dat je klantenservicemedewerkers getraind en in staat gesteld worden om negatieve interacties om te zetten in positieve CX.

Het is heel eenvoudig – als je klanten niet kunnen klagen en hun klachten niet positief beantwoord krijgen, zullen zij hun business naar jouw concurrenten sturen. En je concurrenten zullen de hele weg naar de bank glimlachen als ze de winst opstrijken die eigenlijk naar je schatkist had moeten gaan.

8. “Regel 1: De klant heeft altijd gelijk. Regel 2: Als de klant ooit ongelijk heeft, lees dan regel 1.” – Stew Leonard

“De klant heeft altijd gelijk” is een uitspraak die begin 1900 aan Harry Gordon Selfridge werd toegeschreven. Hij is nu nog even waar als toen. De kern ervan is het idee dat je een klant nooit ongelijk kunt geven zonder die klant te verliezen.

In de praktijk betekent dit dat jij en jouw personeel hun uiterste best moeten doen om alle interacties met klanten positief te laten verlopen, waar mogelijk.

9. “Een hoffelijke behandeling maakt van een klant een wandelende reclame.” – JCPenney

JC Penney, de oprichter van de JCPenney warenhuizen, stelde de zogenaamde ‘Gouden Regel’ op voor het runnen van een bedrijf – “anderen behandelen zoals we zelf behandeld willen worden”. Penney’s principes zijn vandaag de dag nog net zo geldig als ze ooit zijn geweest.

Een bedrijf moet een principieel georiënteerde organisatie zijn met waarden die verder gaan dan alleen het genereren van winst. Het vertrouwen van het publiek moet worden gewonnen door uitstekende klantenservice, eerlijk zakendoen en eerlijke waarde. Werknemers moeten erkenning krijgen en in staat worden gesteld om zich te laten motiveren voor hetzelfde doel.

10. “Het duurt 20 jaar om een reputatie op te bouwen en vijf minuten om hem te ruïneren. Als je daaraan denkt, ga je dingen anders doen.” – Warren Buffet

Warren Buffett, voorzitter en CEO van Berkshire Hathaway, heeft een van de best beoordeelde reputaties in de zakenwereld opgebouwd door integriteit boven alles te stellen. Als je eerlijkheid en transparantie in je bedrijf promoot, heeft jouw onderneming de essentiële kern van een geweldig bedrijf.

Vergeet niet dat mensen meer vertrouwen hebben in aanbevelingen van vrienden dan in welke andere vorm van promotie of reclame dan ook. Jouw klanten vertellen mensen als ze een geweldige ervaring met jouw bedrijf hebben gehad. Helaas zullen ze het nog eerder vertellen als ze een slechte CX hebben gehad – en dat is hoe reputaties worden beschadigd.

Klaar om jouw CX in 2022 te rebooten? Digital Customer Care Company kan je helpen.

Wij bieden uitgebreide, meertalige uitbestede klantenservice – inclusief telefoon, live chat, ondersteuning via sociale media en nog veel meer. Als je klaar bent om jouw klanten in 2022 in verrukking te brengen, neem dan contact met ons op!