Hoe kun je leadgeneratie middels geweldige klantenservice stimuleren

Hoe kun je leadgeneratie middels geweldige klantenservice stimuleren

Als je aan typische leadgeneratie-activiteiten denkt, denk je waarschijnlijk aan tactieken zoals het creëren van geweldige landingspagina’s, of het online promoten van jouw producten en diensten via sociale media of betaalde advertenties.

Maar wist je dat uitstekende klantenservice een van de krachtigste – en vaakst over het hoofd geziene – manieren kan zijn om leadgeneratie te stimuleren? Lees hieronder meer hierover.

Zeer effectieve klantenservice betekent dat tevreden klanten positief over jou praten

93% van de consumenten vertrouwt op de aanbevelingen van vrienden en familie als het gaat om het vinden van informatie over merken en diensten. Mond-tot-mond reclame is altijd al enorm geweest, maar dankzij sociale media is het nu ook veel meer openbaar.

Als je uitzonderlijke klantenservice biedt, via welk kanaal dan ook, social media of anderszins, is de kans groot dat de klant dit online deelt met vrienden en volgers. En op social media zelf is een positieve, openbare interactie met een klant altijd goed voor jouw merkimago – en dat betekent meer leads.

Het toevoegen van live chat functionaliteit aan jouw website converteert verkeer in leads

Het hebben van live chat beschikbaar op je website is een uitstekende manier om verkeer om te zetten in gekwalificeerde leads. Als een potentiële klant een vraag heeft, kan hij direct hulp krijgen, waar hij ook is. Als jouw concurrent alleen een telefoonnummer of een e-mailadres aanbiedt, val je meteen op.

Het maakt het ook waarschijnlijker dat de klant, die zich nog in de onderzoeksfase van zijn aankoopreis bevindt, de informatie vindt die hij zoekt. En zelfs als hij nog niet klaar is om te kopen, kunnen jouw live chat agents hun gegevens ontvangen zodat jouq verkoopteam ze later kan opvolgen.

Deze techniek kan zelfs zo succesvol zijn dat onze klant Fortune Coffee erin is geslaagd het aantal leads te verdubbelen nadat ze onze managed live chat service hadden geïmplementeerd.

Zet goede klantenservice om in lovende recensies en getuigenissen

Telkens wanneer je een uitdaging voor een klant met succes oplost, is er een gouden kans om deze gebeurtenis te gebruiken om meer leads en verkoop te genereren. Een echt tevreden klant die weet dat je extra ver bent gegaan voor hem, zal waarschijnlijk iets terug willen doen in de vorm van een testimonial.

Zorg ervoor dat jouw klantenserviceteam hiervan op de hoogte is en weet hoe je de klant beleefd kunt vragen of hij/zij zo vriendelijk zou willen zijn om je een paar regels tekst te sturen voor jouw website. Als je een B2B-leverancier bent, kun je de deal nog wat mooier maken door aan te bieden een link naar de website van je klant in de recensie op te nemen, wat goed is voor hun SEO en hen misschien zelfs een paar extra leads oplevert!

Als ze dat liever doen, kun je zeggen dat je het erg op prijs zou stellen als ze een positieve recensie achterlaten op het platform van jouw keuze – zoals Google Mijn Bedrijf, Kiyoh of Trustpilot. Testimonials zijn ook uitstekende bronnen om op te nemen op je landingspagina’s, omdat het ze meer geloofwaardigheid geeft – en daardoor ook meer leads genereert.

Gebruik klantenservicekanalen om feedback te krijgen over andere producten of diensten waarin jouw klanten geïnteresseerd zouden kunnen zijn

Hoewel dit niet direct leads genereert, kan het je wel goede ideeën geven over welke producten je meer kunt promoten en welke in de toekomst het makkelijkst leads genereren.

Het kan zo simpel zijn als je klantenservicemedewerkers aan de klant vragen: “Is er een dienst of product dat je graag door ons zou willen laten aanbieden en dat je vandaag niet kon vinden?” In het ideale scenario bied je al een soortgelijk product aan, en kun je de klant meteen een upsell aanbieden.

Zo niet, dan is er een waardevol idee voor hoe je je aanbod in de toekomst zou kunnen uitbreiden. Dit geldt vooral als een aantal klanten naar hetzelfde vraagt. En zelfs als de klant iets voorstelt wat je echt niet kunt bieden, is er altijd de mogelijkheid om samen te werken met een bedrijf dat dat wel kan!

Zet jouw klantinteracties om in leadgenererende content

Het opslaan of opnemen van de meest voorkomende vragen die je klantenservicemedewerkers krijgen, kan een goudmijn aan content zijn! Maak een notitie van deze interacties en zet ze om in FAQ’s, blog posts of zelfs video tutorials. Vergeet niet dat voor elke klant die de tijd neemt om de telefoon op te nemen, contact op te nemen met jouw live chat team, of je een e-mail te sturen, er tientallen andere klanten zullen zijn die dat niet doen.

Als jouw supportmedewerkers vaak dezelfde vragen krijgen, is de kans groot dat veel andere mensen ook online op zoek zijn naar die antwoorden. En door content te creëren die deze vragen beantwoordt, zorg je voor zeer gericht verkeer naar jouw site – met andere woorden, gekwalificeerde leads!

Conclusie

  • Goede klantenservice is uitstekend voor mond-tot-mondreclame en het genereren van leads via sociale media
  • Klantenservicekanalen zoals live chat kunnen ook dienen als een leadgeneratietool
  • Klantgetuigenissen en online reviews geven je landingspagina’s meer geloofwaardigheid, waardoor je meer leads genereert
  • Feedback van klanten is een geweldige bron van gegevens voor jouw strategie voor het creëren van content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *