Klantenservice uitbesteden

Digital Customer Care Company is een toonaangevend contact center met klantenservicemedewerkers die voor een verscheidenheid van opdrachtgevers werken.

Inkomende call center diensten

Van alle communicatiemiddelen heeft de telefoon de meeste voorkeur, vooral als het gaat om interactie tussen klanten en bedrijven. Het is veel sneller en persoonlijker om de kwestie te bespreken met een vriendelijke klantenservicemedewerker dan het invullen van een contactformulier.

Hoe kunnen wij u helpen?

Niet alle bedrijven hebben tijd en middelen om een goed uitgeruste, meertalige inkomende call center te hebben. Dit is waar wij kunnen helpen. Wij bieden inkomende callcenter diensten aan om bedrijven te helpen de problemen van hun klanten te behandelen en een superieure klantervaring te leveren. In veel verschillende talen! Heel wat bedrijven hebben al de voordelen ontdekt van het gebruik van uitbestede inbound callcenter oplossingen.

Wat is onze missie?

Ideale oplossingen voor klantenservice leveren die bij uw organisatie passen. Als u meer tijd wilt besteden aan het realiseren van uw bedrijfsdoelstellingen, laat het beantwoorden van telefoongesprekken, het afhandelen van chats, directe berichten op sociale media en e-mails dan over aan de professionele klantenservicemedewerkers van ons bedrijf. Inderdaad, wij ondersteunen meer kanalen dan enkel de telefoon.

Inbound klantenservice schaalbaar naar uw behoeften

Wij begrijpen dat geen enkel bedrijf hetzelfde is. Elke organisatie is uniek en haar klanten hebben specifieke behoeften. Daarom biedt onze inbound klantenservice geen standaardoplossingen. Wij ontwikkelen een specifieke aanpak die past bij uw branche.

U kunt er zeker van zijn dat de agents die de inkomende gesprekken afhandelen uw klanten voorzien van nauwkeurige informatie en de meest geschikte oplossing voor hun problemen voorstellen.

Waarom klantenservice uitbesteden?

Als u op zoek bent naar een flexibel en functioneel beheer van inkomende oproepen, dan is ons bedrijf precies wat u zoekt. Met onze diensten verbetert u de klantrelatie, bespaart u tijd, verlaagt u de operationele kosten en verhoogt u natuurlijk uw omzet. Los problemen van klanten snel en gemakkelijk op met ons aan uw zijde.

Waarom onze klanten voor ons kiezen

Wij ontlasten u van klantverzoeken door het klantenserviceteam te managen, back-office routine uit handen te nemen en emotionele rust te geven.

Waarom Digital Customer Care Company?

Onze passie

Onze passie is het helpen van klanten. Dit is dan ook onze kernactiviteit.

Uitstekende klantervaring

We werken met een professioneel team die met een gedegen training uw klanten te woord staan en zo een uitstekende klantervaring leveren.

Service Level Agreement

We hebben de zwaarste SLA in de branche. We garanderen een maximale reactietijd van 30 seconden. Zo niet, dan krijgt u van ons geld terug!

Leren & verbeteren

Agents verbeteren voortdurend hun vaardigheden en blijven op de hoogte van uw producten.

Meertalig

We werken met een internationaal team en leveren onze diensten in het Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

Omnichannel

We ondersteunen vele communicatiekanalen, waaronder e-mail, Facebook, Twitter, Whatsapp en natuurlijk live chat.

Ruime openingstijden

We zijn 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar!

Geoptimaliseerd voor webshops

Pre-selling, upselling, cross-selling, orderverwerking, retouren en alle andere activiteiten voor webshops.

Met Digital Customer Care Company kunnen we onze internationale websitebezoekers beter en sneller van dienst zijn. Dit maar liefst 7 dagen per week, 24 uur per dag en in 5 verschillende talen!

Johan van de Water – Nooteboom Trailers

Digital Customer Care Company stelt bezoekers in onze webshop in staat om met ons bedrijf contact te hebben tijdens maar ook buiten kantoortijden. We maken gebruik van hun professionele agents die op vragen van onze bezoekers reageren en ze tot klanten proberen te converteren en dus onze conversie verbeteren. 

Nico Veldkamp – EP

Als een Amerikaans bedrijf dat uitbreidt naar Europa, hadden we een sterke partner nodig met de mogelijkheid om gesprekken in meerdere talen op een professionele manier af te handelen. We vonden Digital Customer Care Company en tot nu toe doen ze geweldig werk.

Ricardo Correia – Strider Bikes