1. We zijn zelfstandig en nemen zelf initiatief in het belang van de klant. Alles draait uiteindelijk om de tevredenheid van de bezoeker en de opdrachtgever. Hier worden wij met z’n allen op afgerekend.
  2. Wij zijn proactief. We stellen oplossingen en verbeteringen aan de klant voor, delen nieuwe ideeën en persoonlijke doelstellingen.
  3. Wij zijn flexibel. Wees flexibel in je planning, maar ook je aanpassen aan nieuwe veranderingen in de organisatie of in je omgeving. Ga altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om je werk te doen en wees moedig genoeg om je te ontdoen van ineffectief beleid.
  4. Wij zijn leergierig. Stop nooit met leren, met nieuwe dingen ontdekken, met jezelf ontwikkelen

 

Waarom bestaat ons bedrijf?

Wij bestaan omdat wij in uitstekende klantenservice geloven en om ons heen er niet genoeg van zien. Door uitstekende klantenservice aan de klanten van onze opdrachtgevers te leveren wordt de wereld er een beetje beter van. Wij leveren uitstekende klantenservice, zowel intern als extern. “Underpromise and overdeliver.” Je krijgt alle vrijheid en tools om te doen wat nodig is om indruk te maken op de klant.