Wanneer moet je live chat uitbesteden?

Veel mensen twijfelen bij de beslissing of zij live chat aan een ander bedrijf moeten uitbesteden en wegen de voor- en nadelen af van het beperken van het aantal uren dat ze live chat op hun website beschikbaar stellen met de prijs die ze aan een bedrijf moeten betalen voor service die ze krijgen. Terwijl de eigenlijke beslissing van het al dan niet uitbesteden van live chat op een website geheel aan jou als eigenaar van die website is, zijn er een paar factoren die het gemakkelijker kunnen maken om te onderscheiden of het uitbesteden van live chat het beste voor de algehele productiviteit van jouw bedrijf is.

De eerste factor die je zou moeten overwegen is de hoeveelheid verkeer die je website gedurende de dag ontvangt en gedurende de piekuren wanneer het verkeer het hevigst is. De reden is dat, indien je niet meer dan een tiental bezoekers per uur ontvangt, het uitbesteden van live chat waarschijnlijk niet rendabel is gezien het feit dat er niet veel extra omzet mee gegenereerd kan worden. Het meten van de hoeveelheid verkeer, met name tijdens piekuren, is belangrijk omdat het je helpt te bepalen of je dan online beschikbaar kan zijn om alle bezoekers te woord te staan, en of je hulp nodig hebt van een live chat contact center.

Het volgende dat je nodig hebt bij het overwegen is of je reeds medewerkers in dienst hebt die de juiste bekwaamheden en de capaciteit hebben om als live chat operator te fungeren. Als ze het rustig hebben, dan kunnen ze af en toe met online bezoekers chatten. Maar veel klantenservicemedewerkers en verkopers hebben ze specifieke vaardigheden nodig, zoals snel en correct en professioneel Nederlands typen. Eigenlijk is het bijna altijd nodig om dedicated chat operators aan te nemen om de chats op een effectieve manier af te handelen.

Als je bedrijf goed loopt, dan is het goed mogelijk dat je geen vrije handen hebt die je kunnen helpen om live chat op je website te leveren. In dat geval kan het voor jou praktischer zijn om het uitbesteden van live chat te overwegen, vooral als je dagelijks veel verkeer op de site hebt, met name ’s avonds en in het weekend, omdat de basis voor de investering er dan al ligt.