Webshop klantenservice uitbesteden

Wij zijn een betrouwbare partner voor webshops. Onze klantenservice oplossingen kunnen uw bedrijfsprocessen transformeren terwijl u meer winst behaalt.

Het opbouwen van een robuuste en loyale klantenkring is geen sinecure. Webshops vinden succes niet alleen door het leveren van een geweldig product, maar door het toevoegen van een persoonlijke tintje aan hun begeerde klantrelaties. Handgeschreven bedankbriefjes, speciale aanbiedingen en een consequent empathische klantenservice staan erom bekend dat ze klanten blij maken en ervoor zorgen dat ze terugkomen voor meer.
Het is dus geen wonder dat bedrijfseigenaars terughoudend zijn over het uitbesteden van klantenservice (en er zijn zeker voor- en nadelen aan verbonden). Het is echter moeilijk om dit soort klantenservice op te schalen naarmate uw bedrijf groeit, vooral als u actief bent op buitenlandse markten, zoals Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Italië of Spanje.
Alle bedrijven, vooral snelgroeiende, internationale e-commerce startups, moeten tot een afweging komen: Op welk punt is het het meest zinvol om de klantenservice uit te besteden?

Waarom klantenservice een integraal onderdeel is van e-commerce

Klantenservice is de ruggengraat van elke webshop, omdat klanten erop vertrouwen bij vragen, problemen en algemene onzekerheden. Het hebben van een betrouwbaar klantenserviceteam zorgt ervoor dat alles soepeler verloopt voor uw webshop. In een zee van concurrenten, in binnen- en buitenland, is een van de beste manieren om je te onderscheiden van de anderen het bieden van een echt professionele klantenservice-ervaring.

Soorten klantenondersteuning die u kunt bieden

Webshops kunnen een verscheidenheid aan ondersteuningsopties bieden voor klanten die contact willen opnemen. Hier zijn een paar van de meest voorkomende methoden.

Callcenter ondersteuning

Callcenters kunnen u helpen met telefonische klantenondersteuning. Deze agents moeten de taal van uw klant vloeiend kunnen spreken. De laatste jaren zijn callcenters ook geëvolueerd naar contactcentra die serviceoplossingen bieden die verder gaan dan telefonische klantenondersteuning. Deze omvatten de dekking van andere digitale kanalen zoals live chat en sociale media.

Live chat ondersteuning

Live chat ondersteuning gebeurt via een chatinterface op uw website. U kunt zelfs delen van de chat automatiseren met behulp van een chatbot; dat is software die een gesprek simuleert door middel van kunstmatige intelligentie voordat de shopper ooit met een mens spreekt.

E-mail ondersteuning

Een van de meest standaard vormen van ondersteuning, e-mail kan trager zijn omdat het in een wachtrij staat, maar het is zeer effectief.

Ondersteuning via sociale media

Het bereiken van klanten op Facebook, Twitter, Instagram is ook een fulltime baan voor veel actieve bedrijven.

Mobiele ondersteuning

In realtime communiceren met klanten via Whatsapp of Messenger is een geweldige manier om hun zorgen of vragen vóór de aankoop aan te pakken, vooral nuttig voor millennials of Generatie Z.

Wat betekent het om de klantenservice uit te besteden?

Het uitbesteden van klantenservice is het door een derde partij laten afhandelen van vragen en het reageren op klanten die vragen hebben, hulp nodig hebben of contact opnemen met uw merk.

Wanneer u klantenservice zou moeten uitbesteden

Soms wordt niet opgemerkt hoezeer je de klantenservice moet verbeteren. Uitbesteding is een van de vele manieren waarop eigenaars van webshops hun klanten (en zichzelf) tevreden en stressvrij houden. Als u het gevoel hebt dat de klantenservice een groot stuk van uw tijd in beslag neemt, kan dat een teken zijn dat u zou moeten uitbesteden!

1. U loopt achter met uw to-do lijst (en slaap)
CEO’s en hun teams nemen vaak zelf de telefoon-, e-mail- en chatbelasting van de klant op zich om geld te besparen, een persoonlijke klantervaring te bieden, of van het gesprek te leren om de omzet te stimuleren. Deze aanpak is slordig maar niet houdbaar. Hoe meer klanten uw site overspoelen, hoe dunner uw team wordt verdeeld over afdelingen en locaties. Op het moment dat het aantal klantenvragen de groei van het bedrijf in de weg staat, is het tijd om uitbesteding te overwegen.

2. U moet beter kunnen concurreren
Hedendaagse e-commerce klanten hunkeren naar een 24/7/365 on-demand winkelervaring. Het is zelfs zo dat 58% van de consumenten online winkelt in plaats van in de winkel omdat ze 24/7 willen winkelen. Een externe partner voor klantenondersteuning kan na sluitingstijd en in het weekend klantenondersteuning bieden voor eenvoudige vragen, zoals vragen over de maat, verzending en retourzendingen. Dit kan de klanttevredenheid verhogen, uw bedrijf een concurrentievoordeel geven en helpen om vragen in die late uurtjes om te zetten in bestellingen – zonder slaapverlies.

3. De feestdagen komen eraan
Het spreekt voor zich: de feestdagen zijn ontzettend drukke periodes voor webshops. Er is geen beter moment om een uitbesteed klantenserviceteam in te schakelen dan tijdens de aanloop naar Black Friday… en Cyber Monday… en Sinterklaas… en Kerstmis.

4. De feestdagen zijn voorbij
Het klantenverkeer verdwijnt niet zomaar als sneeuw op oudejaarsavond. Sterker nog, januari kan een van de drukste maanden zijn voor webshops. Klanten willen misschien een cadeau terugsturen dat ze hebben gekregen of gegeven, wat veel tijd van het personeel vraagt en nieuwe zakelijke doelstellingen voor het eerste kwartaal in de weg kan staan. En als uw bedrijf sportartikelen of andere producten verkoopt dat aansluit bij ieders goede voornemens voor het nieuwe jaar? Vergeet het maar.

5. U moet uw bedrijf opschalen
Als u problemen ondervindt bij het opschalen van uw bedrijf door de hoeveelheid tijd die het kost om te reageren op klanten, kan uitbesteding in dit stadium de juiste stap zijn.

Is het tijd om uit te besteden?

Soms moeten ondernemers het gewoon even horen: klantenservice uitbesteden is echt gewoon oké! Het is mogelijk om dit te doen zonder het merk dat je na al die jaren hebt opgebouwd in gevaar te brengen. Neem de sprong en geniet van de lichtere ticketbelasting.

Enkele webshops die hun klantenservice aan ons uitbesteed hebben


Waarom Digital Customer Care Company?

Onze passie

Onze passie is het helpen van klanten. Dit is dan ook onze kernactiviteit.

Uitstekende klantervaring

We werken met een professioneel team die met een gedegen training uw klanten te woord staan en zo een uitstekende klantervaring leveren.

Service Level Agreement

We hebben de zwaarste SLA in de branche. We garanderen een maximale reactietijd van 30 seconden. Zo niet, dan krijgt u van ons geld terug!

Leren & verbeteren

Agents verbeteren voortdurend hun vaardigheden en blijven op de hoogte van uw producten.

Meertalig

We werken met een internationaal team en leveren onze diensten in het Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

Omnichannel

We ondersteunen vele communicatiekanalen, waaronder e-mail, Facebook, Twitter, Whatsapp en natuurlijk live chat.

Ruime openingstijden

We zijn 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar!

Geoptimaliseerd voor webshops

Pre-selling, upselling, cross-selling, orderverwerking, retouren en alle andere activiteiten voor webshops.