Leads genereren met live chat

Leads naar jouw website sturen is een van de eerste stappen in de conversiefunnel, maar eigenlijk is een “lead” niet echt een “lead” totdat de bezoeker daadwerkelijk interesse in jouw product of dienst heeft getoond.

Een bezoeker op jouw website is slechts een statistiek en niet een echte lead. Door live chat in te zetten kun je de bezoeker overtuigen om een proefpakket af te nemen of een registratieformulier in te vullen. Dit is een voorbeeld van leadgeneratie.

Hoe werkt live chat met leadgeneratie?

Neem een ​​kijkje op je website en identificeer het aantal manieren waarop een klant met jou contact kan zoeken.

De meeste websites zullen een contactformulier, social media links en misschien een e-mailadres hebben. Echter, geen van deze contactmethodes bieden de onmiddellijke interactie van live chat. Via de telefoon zou je snel contact kunnen krijgen, maar daar ligt de drempel al een stuk hoger. Soms zijn het zelfs 0900 nummers waarvoor je moet betalen.

Met live chat kan jouw bezoeker direct, gratis en anoniem om hulp vragen en realtime antwoorden ontvangen.

In feite kan ik stellen dat live chat de enige manier is om met websitebezoekers te communiceren die nog niet klant zijn. Waarschijnlijk heb je niet het e-mailadres van de willekeurige bezoeker en tenzij zij met jou contact opnemen, is er voor jou geen enkele manier om naar hen uit te reiken. Live chat helpt jou deze kloof te overbruggen en stelt jou in staat om met elke klant op jouw website contact te hebben.

Dit kan jou helpen om verkeer te converteren naar concrete leads.

Gebruikmaken van triggers om verkeer om te zetten in leads

Triggers zijn een geweldige manier om hoogwaardige klanten te identificeren, zonder met elke bezoeker te hoeven chatten. Hier zijn enkele voorbeelden van triggers die nuttig kunnen zijn:

  • Geautomatiseerde begroeting: pas de begroeting aan op de bezoeker op basis van de vraag of zij de chat hebben geïnitieerd of niet. Als de bezoeker reageert, dan weet je dat ze geïnteresseerd zijn en kun je een gesprek beginnen. Dit zal jou helpen tijd te besparen en hoef je niet met elke bezoeker te chatten.
  • Zoek contact met klanten tijdens de besluitvormingsfase: als iemand een lange tijd op de betaalpagina zit, kun je overwegen om hem te helpen met de aankoop.
  • Identificeer bezoekers voor wie je betaald hebt: stel een trigger in om geïnformeerd te worden als de klant via een betaalde advertentie is binnengekomen.
  • Anticipeer vragen: als je steeds dezelfde soorten vragen van klanten krijgt, kan het nuttig zijn om triggers op te zetten om adequaat te reageren.

Beperking van live chat

Het spreekt voor zich dat de potentiële klant op jouw website moet zijn voordat live chat effectief kan zijn.

Klik hier als je onze whitepaper wilt downloaden over hoe je met live chat leads kunt genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *