Hoe je de klantenservice voor jouw Shopify webwinkel kunt uitbesteden

Hoe je de klantenservice voor jouw Shopify webwinkel kunt uitbesteden

Als je een online winkel op Shopify runt, weet je al dat een goede klantenservice de sleutel is tot het verhogen van conversies. Maar wat als je niet de tijd, het personeel of de technische middelen hebt om dit te leveren? Ontdek hier hoe (en waarom) je de klantenservice voor jouw Shopify-website kunt uitbesteden!

Waarom klantenservice voor je Shopify webshop uitbesteden?

Als je de voor- en nadelen van het uitbesteden van online klantenservice bekijkt, zul je merken dat de voordelen hiervan vaak opwegen tegen de nadelen. Steeds meer online bedrijven besteden hun digitale online klantenservice uit om deze overtuigende redenen:

Doe meer met minder middelen

Het opzetten en runnen van een effectief contactcenter is duur! Je hebt een geavanceerde infrastructuur, opgeleid personeel en de juiste hardware en software nodig om het op te zetten. Door je klantenzorg uit te besteden, profiteer je van de ervaring, technische expertise en kennis van een gespecialiseerde provider. Dit zal een enorme en dure last van jouw bedrijf wegnemen.

Verbeterde klantenervaring (CX)

De geavanceerde digitale shopper van vandaag wil onmiddellijke en directe ondersteuning in real time! Zeer weinig kleinere bedrijven hebben de middelen om dat op eigen kracht te bieden. Door klanten de uitstekende 24/7 meertalige ondersteuning te geven die zij eisen, zal hun CX aanzienlijk verbeteren. Dit zal jou veel voordelen opleveren:

  • Verhoogde conversies en inkomsten: tevreden klanten geven meer geld uit!
  • Uitstekende online beoordelingen die jouw merkimago een boost zullen geven
  • Uitstekende mond-tot-mondreferenties
  • Minder klachten
  • Lagere kosten door minder retourzendingen en vervangende artikelen

Je kunt je meer richten op het runnen van je bedrijf en het opbouwen van je merk

Het uitbesteden van je klantenservice zal je meer tijd geven om te besteden aan jouw hoofddoel – het laten groeien van je Shopify bedrijf. Hierdoor heb je meer tijd en energie om je te richten op marketing, netwerken en het uitbreiden van je assortiment.

Tekenen dat het tijd is om je Shopify klantenservice uit te besteden

Het is tijd om het uitbesteden van online klantenondersteuning te overwegen wanneer…

1. De snelle groei van je bedrijf belast de personele middelen

Snelle groei kan jouw personeel overbelasten en belasten, wat tot dure fouten kan leiden. Een personeelsbestand dat niet toereikend is om de toegenomen vragen en klachten te behandelen, kan de reputatie van jouw Shopify webwinkel echt schaden.

2. Je hebt niet de financiële middelen om de uitstekende klantenservice te bieden die je klanten verdienen

Je eigen contactcentrum uitbreiden betekent nieuwe apparatuur kopen, meer personeel aannemen en opleiden, dure software leasen en mogelijk zelfs een grotere kantoorruimte huren. Outsourcing brengt geen van deze kosten met zich mee.

3. Je hebt meer expertise nodig op het gebied van klantenservice

Weinig bedrijven zijn echt toegerust om de uitstekende klantenservice te bieden die de geavanceerde digitale shopper van vandaag de dag eist. Het inhuren van een ervaren en deskundige provider om deze vitale functie voor jou uit te voeren kan een van de slimste zakelijke beslissingen zijn die je maakt.

4. Je wilt de extra voordelen van meer geavanceerde technologie

Moderne consumenten willen een verscheidenheid aan contactkanalen met merken – van e-mail en live chat, tot telefonische ondersteuning en sociale media. Bovendien kunnen de rapporten en transcripties die uit professionele customer care software kunnen worden gehaald, van onschatbare waarde zijn voor het nemen van zakelijke beslissingen.

5. Je hebt flexibiliteit nodig om te kunnen schalen

De vraag naar de klantenservice van een bedrijf kan vaak onderhevig zijn aan seizoensgebonden schommelingen. Voor veel bedrijven is het moeilijk om hiermee om te gaan. Maar als jij je digitale supportfunctie hebt uitbesteed, zal jouw gespecialiseerde provider dit voor je regelen.

6. Je hebt 24/7, meertalige dekking nodig

Meertalige, 24/7 dekking voor een internationaal klantenbestand is voor de meeste bedrijven moeilijk intern te regelen. De juiste gespecialiseerde leverancier van klantenservice kan jou de uitgebreide dekking bieden tegen een fractie van de kosten die je zelf kunt opbrengen.

Het belang van een uitstekende klantenservice voor Shopify sites

Bedrijven, wat ze ook zijn, moeten geld verdienen! Er bestaat geen enkele twijfel over dat een goede klantenservice bedrijven daarbij helpt, waardoor het van cruciaal belang is voor uw Shopify site. Hier zijn slechts een paar redenen waarom:

  • Goede klantenservice zal conversies verhogen en de omzet stimuleren omdat het tevreden klanten creëert. Het draagt dus bij aan de levensduur en welvaart van jouw bedrijf.
  • Tevreden klanten zullen je helpen een betere reputatie op te bouwen, wat jouw winstgevendheid en groei zal stimuleren door positieve online beoordelingen en verwijzingen.
  • Tevreden klanten zullen loyale klanten worden die je veel terugkerende zaken brengen – wat jouw churn rate drastisch vermindert.
  • Goede klantenservice zal de customer lifetime value, of CLTV, van veel klanten verhogen. Het is eenvoudig – loyale, betrokken klanten kopen meer en blijven terugkomen!

Onthoud dat uitbesteden niet betekent dat je geen controle meer hebt

Vergeet niet dat zelfs als je besluit je Shopify klantenservice uit te besteden, je nog steeds de regels bepaalt! Je moet toegang hebben tot alle live chat en telefoon transcripties.

Het belangrijkste is dat je een duidelijk omschreven contract hebt met het bedrijf waaraan je het uitbesteedt. Ze moeten een verlengstuk van je eigen bedrijf zijn en dezelfde bedrijfscultuur en waarden delen.

Een goed klantenservicebureau zoals Digital Customer Care zorgt ervoor dat zowel jij als je klanten hiervan profiteren. Onze geavanceerde technologische expertise en uitgebreide ervaring garanderen dat uw klanten een uitstekende service krijgen met volledige professionaliteit – en dat alles tegen een fractie van de kosten van het intern beheren van CS.

Wij bieden 24/7/365 meertalige ondersteuning om al je internationale klanten tegemoet te komen, wat zorgt voor een hogere conversie en gezondere winsten. Klinkt dat goed? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Tags: