Uw Bol.com klantenservice uitbesteden

Digital Customer Care Company is een toonaangevend contactcenter met klantenservicemedewerkers die voor uiteenlopende klanten werken.

Heeft u een succesvolle Bol.com webwinkel? Wordt het aantal kopers overweldigend? Als gevolg van een enorme hoeveelheid binnenkomende verzoeken en vragen daalt de kwaliteit van uw klantenservice bij Bol.com meer dan u eerder had vastgesteld en kunt u de klanten gewoon niet tevreden houden.

Er is een oplossing voor dit probleem – besteed uw Bol.com klantenservice uit aan Digital Customer Care Company.

Ons team van professionals zal uw Bol.com webwinkel de aandacht geven die het nodig heeft om te groeien en op te schalen. Wij zullen ervoor zorgen dat uw operatie 7 dagen per week, van 7 uur ’s morgens tot middernacht, soepel verloopt.

Hoe kunnen we uw bedrijf helpen?

Niet alle bedrijven hebben de tijd en de middelen om een goed uitgeruste klantenserviceafdeling te hebben. Dit is waar wij kunnen helpen. Wij bieden klantendiensten om Bol.com partners te helpen de problemen van hun klanten aan te pakken en een superieure klantervaring te leveren. Veel bedrijven hebben al de voordelen ontdekt van het gebruik van uitbestede contactcenter oplossingen.

Wat is onze missie?

Het leveren van ideale klantenservice-oplossingen die bij uw organisatie passen. Als u meer tijd wilt besteden aan het bereiken van uw bedrijfsdoelstellingen, laat het beantwoorden van telefoongesprekken, het afhandelen van chats, directe berichten op sociale media en e-mails dan over aan de professionele klantenservicemedewerkers van ons bedrijf. In veel verschillende talen zelfs!

Klantenservice aanpasbaar aan uw behoeften

Wij begrijpen dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn. Elke organisatie is uniek en haar klanten hebben specifieke behoeften. Daarom biedt onze klantenservice geen standaardoplossingen. Wij ontwikkelen een specifieke aanpak die past bij uw branche.

U kunt er zeker van zijn dat de agenten die de inkomende berichten behandelen uw klanten nauwkeurige informatie zullen geven en de meest geschikte oplossing voor hun problemen zullen voorstellen.

Waarom uw Bol.com-klantenservice uitbesteden?

Als het gaat om het runnen van uw Bol.com winkel, zijn er verschillende belangrijke punten waar elke eigenaar naar moet kijken:

  • De kwaliteit van de inhoud – foto’s en beschrijvingen van de te koop aangeboden goederen;
  • Beschikbaarheid van goederen in voorraad;
  • Percentage geretourneerde of beschadigde artikelen;
  • Tijd die de communicatie met klanten in beslag neemt;
  • De kwaliteit van de klantenservice.

Dit zijn, onder andere, de punten die de klantervaring in uw Bol.com webwinkel kunnen maken of breken. En zeker, wanneer u veel tijd besteedt aan het beheer van uw Bol.com winkel, wilt u ze allemaal opvolgen. Maar met de tijd kan het erg moeilijk worden als de vraag naar uw goederen begint te groeien en u begint te denken aan het aannemen van een medewerker om ten minste delen van uw taken over te nemen. Maar wacht. Er is een betere optie – u kunt uw Bol.com klantenservice laten uitbesteden, wat voor u en uw online winkel de beste beslissing ooit zal worden.

Overweeg Bol.com outsourcing met Digital Customer Care Company en zie direct resultaat.

Waarom onze klanten voor ons kiezen

Laat de klanten van uw Bol.com-winkel niet wachten! Ontvang hoogwaardige antwoorden op e-mails van uw klanten en realtime live chats. Besteed uw Bol.com-klantenservice uit aan onze 24/7 klantcontactexperts in verschillende talen.

Waarom Digital Customer Care Company?

Onze passie

Onze passie is het helpen van klanten. Dit is dan ook onze kernactiviteit.

Uitstekende klantervaring

We werken met een professioneel team die met een gedegen training uw klanten te woord staan en zo een uitstekende klantervaring leveren.

Service Level Agreement

We hebben de zwaarste SLA in de branche. We garanderen een maximale reactietijd van 30 seconden. Zo niet, dan krijgt u van ons geld terug!

Leren & verbeteren

Agents verbeteren voortdurend hun vaardigheden en blijven op de hoogte van uw producten.

Meertalig

We werken met een internationaal team en leveren onze diensten in het Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

Omnichannel

We ondersteunen vele communicatiekanalen, waaronder e-mail, Facebook, Twitter, Whatsapp en natuurlijk live chat.

Ruime openingstijden

We zijn 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar!

Geoptimaliseerd voor webshops

Pre-selling, upselling, cross-selling, orderverwerking, retouren en alle andere activiteiten voor webshops.

Met Digital Customer Care Company kunnen we onze internationale websitebezoekers beter en sneller van dienst zijn. Dit maar liefst 7 dagen per week, 24 uur per dag en in 5 verschillende talen!

Johan van de Water – Nooteboom Trailers

Digital Customer Care Company stelt bezoekers in onze webshop in staat om met ons bedrijf contact te hebben tijdens maar ook buiten kantoortijden. We maken gebruik van hun professionele agents die op vragen van onze bezoekers reageren en ze tot klanten proberen te converteren en dus onze conversie verbeteren. 

Nico Veldkamp – EP

Als een Amerikaans bedrijf dat uitbreidt naar Europa, hadden we een sterke partner nodig met de mogelijkheid om gesprekken in meerdere talen op een professionele manier af te handelen. We vonden Digital Customer Care Company en tot nu toe doen ze geweldig werk.

Ricardo Correia – Strider Bikes