Uw Shopify klantenservice uitbesteden

Digital Customer Care Company is een toonaangevend contactcenter met klantenservicemedewerkers die voor uiteenlopende klanten werken.

Heeft u een succesvolle Shopify e-commerce winkel? Wordt het aantal kopers overweldigend? Als gevolg van een enorme hoeveelheid binnenkomende verzoeken en vragen daalt de kwaliteit van uw klantenservice op Shopify meer dan u van tevoren had vastgesteld en kunt u de klanten gewoon niet tevreden houden.

Er is een oplossing voor dit probleem – besteed uw Shopify klantcontact uit met Digital Customer Care Company.

Ons team van professionals gaat uw Shopify webwinkel voorzien van de aandacht die het nodig heeft om te groeien en op te schalen. Wij zullen ervoor zorgen dat uw operatie soepel verloopt 7 dagen per week, zelfs 24 uur per dag.

Hoe kunnen we uw bedrijf helpen?

Niet alle bedrijven hebben de tijd en de middelen om een goed uitgeruste, meertalige klantenserviceafdeling te hebben. Dit is waar wij kunnen helpen. Wij bieden klantenservice om Shopify webwinkels te helpen de problemen van hun klanten aan te pakken en een superieure klantervaring te bieden. In veel verschillende talen! Veel bedrijven hebben al de voordelen ontdekt van het gebruik van uitbestede contactcenteroplossingen.

Wat is onze missie?

Het leveren van ideale klantenservice-oplossingen die bij uw organisatie passen. Als u meer tijd wilt besteden aan het bereiken van uw bedrijfsdoelstellingen, laat het beantwoorden van telefoongesprekken, het afhandelen van chats, directe berichten op sociale media en e-mails dan over aan de professionele klantenservicemedewerkers van ons bedrijf.

Klantenservice aanpasbaar aan uw behoeften

Wij begrijpen dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn. Elke organisatie is uniek en haar klanten hebben specifieke behoeften. Daarom biedt onze klantenservice geen standaardoplossingen. Wij ontwikkelen een specifieke aanpak die past bij uw branche.

U kunt er zeker van zijn dat de agenten die de inkomende berichten behandelen uw klanten correcte informatie zullen geven en de meest geschikte oplossing voor hun problemen zullen voorstellen.

Waarom klantenservice uitbesteden?

Als u op zoek bent naar een flexibel en functioneel beheer van uw klantenservice, dan is ons bedrijf precies wat u zoekt. Met onze diensten verbetert u de relatie met uw klanten, bespaart u tijd, verlaagt u de operationele kosten en verhoogt u natuurlijk uw omzet. Los problemen van klanten snel en gemakkelijk op met ons aan uw zijde.

Waarom onze klanten voor ons kiezen

Laat de klanten van uw Amazon-winkel niet wachten! Ontvang hoogwaardige antwoorden op e-mails van uw klanten en realtime live chats. Besteed uw Amazon-klantenservice uit aan onze 24/7 klantcontactexperts in verschillende talen.

Waarom Digital Customer Care Company?

Onze passie

Onze passie is het helpen van klanten. Dit is dan ook onze kernactiviteit.

Uitstekende klantervaring

We werken met een professioneel team die met een gedegen training uw klanten te woord staan en zo een uitstekende klantervaring leveren.

Service Level Agreement

We hebben de zwaarste SLA in de branche. We garanderen een maximale reactietijd van 30 seconden. Zo niet, dan krijgt u van ons geld terug!

Leren & verbeteren

Agents verbeteren voortdurend hun vaardigheden en blijven op de hoogte van uw producten.

Meertalig

We werken met een internationaal team en leveren onze diensten in het Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

Omnichannel

We ondersteunen vele communicatiekanalen, waaronder e-mail, Facebook, Twitter, Whatsapp en natuurlijk live chat.

Ruime openingstijden

We zijn 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar!

Geoptimaliseerd voor webshops

Pre-selling, upselling, cross-selling, orderverwerking, retouren en alle andere activiteiten voor webshops.

Met Digital Customer Care Company kunnen we onze internationale websitebezoekers beter en sneller van dienst zijn. Dit maar liefst 7 dagen per week, 24 uur per dag en in 5 verschillende talen!

Johan van de Water – Nooteboom Trailers

Digital Customer Care Company stelt bezoekers in onze webshop in staat om met ons bedrijf contact te hebben tijdens maar ook buiten kantoortijden. We maken gebruik van hun professionele agents die op vragen van onze bezoekers reageren en ze tot klanten proberen te converteren en dus onze conversie verbeteren. 

Nico Veldkamp – EP

Als een Amerikaans bedrijf dat uitbreidt naar Europa, hadden we een sterke partner nodig met de mogelijkheid om gesprekken in meerdere talen op een professionele manier af te handelen. We vonden Digital Customer Care Company en tot nu toe doen ze geweldig werk.

Ricardo Correia – Strider Bikes