5 manieren om je merkimago in 2021 een boost te geven

5 manieren om je merkimago in 2021 een boost te geven

Je kunt het beste product in de aanbieding hebben, maar als je klanten het niet kennen, zullen ze het niet kopen. Je moet ervoor zorgen dat ze jouw merk kennen.

In het ideale geval moet je je merk zo bekend maken dat het een deel wordt van het leven van je klanten, en dat ze je product of dienst willen gebruiken en kopen. Promoot je merk op een levendige manier, zodat je aanbod in de voorhoede van de gedachten van je klanten blijft. Dit is wat jou een voorsprong zal geven op de concurrentie.

Hier zijn enkele suggesties om jouw merkimago in 2021 een boost te geven:

1. Zet je klanten altijd op de eerste plaats

Dit is het meest cruciale onderdeel van het bouwen van een levensvatbaar en goed zichtbaar merk.

 • Weet wie je doelklanten zijn en leer hun wensen, behoeften en eisen te begrijpen. Dan kun je campagnes en promoties nauwkeurig en effectief opzetten.
 • Zorg ervoor dat je klanten de best mogelijke ervaring hebben wanneer ze in contact komen met je merk.
 • Zorg ervoor dat de inhoud die je met hen deelt nuttig en relevant is en vertrouwen wekt.Moedig uw klanten aan om deze positieve interacties met jouw merk online te delen door middel van reviews.
 • Koester je klanten door altijd je merkbeloften na te komen en hen respect te tonen.
 • Maak van het krijgen en implementeren van feedback van klanten een prioriteit.

2. Maak je merk zeer zichtbaar

Om ervoor te zorgen dat mensen je merk zien als onderdeel van hun dagelijks leven, zul je het moeten vestigen als een vertrouwd en geaccepteerd onderdeel van het collectieve bewustzijn van je doelpubliek! Hier zijn enkele ideeën die je kunt toepassen om je merk meer zichtbaar te maken:

 • Spreek op publieke evenementen
 • Gratis webinars organiseren voor het publiek
 • Ontwerp je content marketing met best practice SEO in gedachten
 • Gebruik je merknaam op elk contactpunt op het traject van je klant, d.w.z. je productverpakking, advertentiemateriaal, website, bedankpagina’s, e-mailhandtekeningen, enz.
 • Bied goede bronnen aan op je website zoals blogs, artikelen, how-to content, tutorials, etc. Dit zal ook jouw SEO stimuleren.

3. Wees sterk betrokken bij sociale media

Dit betekent meer dan alleen het hebben van je eigen pagina’s waarop je post en campagnes en promoties lanceert. Ga de interactie aan met de content die andere mensen plaatsen om ervoor te zorgen dat jouw merk opduikt in andere tijdlijnen. Zorg dat je aanwezig bent op andere kanalen die je nog niet eerder hebt gebruikt.

Deel opvallende infographics en content die je doelgroep aanspreekt door gebruik te maken van effectieve afbeeldingen, kleuren, lettertypes en iconen. Curate, creëer en deel waardevolle gratis educatieve content waarin jouw merk centraal staat. Gebruik humor, locatietags en hashtags om in te haken op actuele onderwerpen, thema’s en onderwerpen die je doelgroep aanspreken.

Vergeet niet hoe effectief een goed getagde video kan zijn! Het zal je zoekmachine rankings, conversie levels en click-through rates verbeteren.

4. Zorg voor 24/7/365 top-klantenservice

De service die jij je klanten biedt, zal jouw merk gaan definiëren en het imago, de waarden en de missie weerspiegelen. De loyaliteit van je klanten zal worden bepaald door hoe je bedrijf hen behandelt. Niet minder dan 96% van de consumenten zegt dat een goede klantenservice belangrijk voor hen is bij de keuze van een merk.

Overweeg de volgende punten:

 • Jouw klantenserviceteam is de ‘stem’ die tot je klanten spreekt; daarom moet je supportteam vakkundig, goed opgeleid en zeer gemotiveerd zijn.
 • Zorg dat je klantenserviceteam zich gewaardeerd en gewaardeerd voelt – en zij zullen hetzelfde doen voor jouw klanten.
 • Tevreden klanten die uitstekende ervaringen hebben gehad met je merk zijn geweldige ambassadeurs voor je merk. Beter nog, je krijgt gratis publiciteit door positieve mond-tot-mondreferenties.
 • Het is veel minder duur om nieuwe klanten te genereren dan om nieuwe klanten te werven. Een goede klantenservice zal je ‘churn rate‘ verlagen.

Een goede klantenservice zorgt ervoor dat je klanten terug blijven komen. Idealiter zou het ook meertalig moeten zijn, zodat elke klant in jouw doelgroep wordt aangesproken in de taal waarin zij zich prettig voelen.

Echter, het verstrekken van uitstekende, 24 uur per dag klantenservice is vaak buiten de middelen van bedrijven. Als dit het geval is met je bedrijf, laat je dan niet ontmoedigen. Het uitbesteden van klantenservice is een uitstekende oplossing. Het stelt specialisten in het veld in staat om ervoor te zorgen dat jouw klanten de beste klantenservice krijgen die er is.

5. Werk samen met goede doelen en bekende influencers

Groen gaan ondernemen, duurzame bedrijfspraktijken implementeren en vervolgens wat subtiel opscheppen op sociale media kan je merkimago aanzienlijk verbeteren! Hetzelfde geldt voor het samenwerken met beïnvloeders in jouw vakgebied, die gesponsorde content voor je kunnen genereren die door hun volgers zal worden gezien.

Het is ook voordelig om partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven in complementaire domeinen om nieuwe markten aan te boren. Een bakkerij kan bijvoorbeeld samenwerken met een koffieshop, een kledingmerk met een schoenenfabrikant, of een bloemist met een weddingplanner, tot wederzijds voordeel.

Conclusie

Er zijn nog veel meer manieren om de naamsbekendheid van je merk te vergroten, maar deze suggesties bieden een uitstekend startpunt. Het lijkt misschien veel tijd en moeite, maar vergis je niet – het vergroten van de naamsbekendheid heeft een enorme ROI voor je bedrijf.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *