Wat is customer intelligence, en hoe kun je het gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Wat is customer intelligence, en hoe kun je het gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Leer wat Customer Intelligence (CI) is, hoe je het kunt verzamelen, en welke voordelen het kan hebben voor jouw bedrijf.

Wat is CI?

Customer Intelligence is het proces van het verzamelen, analyseren en benutten van klantgegevens. Door gebruik te maken van CI kun je een betere klantervaring voor jouw klanten creëren. In feite is het gebruik van de inzichten uit customer intelligence en het laten sturen van jouw bedrijfsstrategieën een van de meest effectieve manieren om jouw bedrijf te laten groeien!

Het concept van customer intelligence is niet ingewikkeld – het betekent gewoon luisteren naar wat jouw klanten zeggen. Het verzamelen en analyseren van die gegevens zal je helpen begrijpen hoe je klanten omgaan met jouw merk – en we leven in een digitaal getransformeerde wereld waar er een schat aan gegevens te verzamelen is.

Smartphones en internet bepalen voor een groot deel ons gedrag. Dit geeft bedrijven die gebruik maken van CI toegang tot een potentiële schat aan informatie over de behoeften, motivaties, voorkeuren en sympathieën en antipathieën van klanten. Het aanboren van deze klantgegevens is de beste manier om de inzichten en kennis te verzamelen die nodig zijn om gepersonaliseerde klantervaringen te creëren.

Hoe Customer Intelligence je bedrijf kan helpen

Verbeter de CX van je klanten

Met uniforme customer intelligence kun je de interactieve ervaring van jouw klanten met jouw bedrijf onmiddellijk verbeteren door gebruik te maken van de magie van machine learning. Door je in staat te stellen de psychografische en gedragsprofielen van klanten te identificeren, kunnen agenten proactief communiceren met klanten die waarschijnlijk zullen afhaken.

Aan de andere kant van de schaal stelt het agenten in staat om potentieel waardevolle klanten aan te spreken en hen een speciale behandeling te geven. Het profileren van klanten helpt je medewerkers om hen effectiever te benaderen, waardoor de klantervaring verbetert en de verkoop toeneemt.

Betere relaties bouwen

Door inzichten uit customer intelligence te gebruiken, bouw je aan een betere band met jouw klanten voor de toekomst. Misschien kopen ze vandaag niet, maar omdat ze een positieve klantervaring hebben gehad, is de kans groter dat ze loyale klanten worden die je positieve recensies zullen geven, wat in de toekomst meer business oplevert.

Creëer meer verkoopefficiëntie en verlaag de kosten

Tijd besteden aan sales leads is belangrijk, maar het is ook belangrijk om te weten welke leads gekwalificeerd zijn en geen tijd te verspillen aan ongekwalificeerde leads. Customer intelligence helpt je te bepalen welke leads het meest waarschijnlijk zullen converteren in kopende klanten.

Door je te richten op gekwalificeerde leads genereer je meer verkopen, wat op zijn beurt jouw verkoopteam motiveert door het gevoel dat ze positieve resultaten boeken. Het betekent ook dat je kosten omlaag gaan omdat je minder geld verspilt aan ongekwalificeerde leads.

Het gebruik van CI geeft je bedrijf een concurrentievoordeel

Door een betere band met jouw klanten op te bouwen en hun CX te verbeteren, kun je je interactie met klanten stroomlijnen en verbeteren. Dit zal een positieve impact hebben op je klantenbinding en loyaliteitsmetriek.

Volgens Forbes zag 58% van de bedrijven een significante stijging in klantloyaliteit nadat ze CI-strategieën begonnen te implementeren.

Bedrijven die klantstrategieën toepassen die inzichten uit customer intelligence implementeren, hebben een aanzienlijk voordeel ten opzichte van hun concurrenten.

CI helpt je gepersonaliseerde en gerichte marketing te ontwikkelen

De inzichten uit customer intelligence stellen je in staat om je klanten als individuen te benaderen en aan je te binden. Zo kun je je berichtgeving personaliseren. Dit versterkt je band met je klanten door hen diensten, promoties en producten aan te bieden die voor hen prettig zijn.

CI helpt je winstgevend te blijven

Customer intelligence stelt je in staat om duurzame, levensvatbare en winstgevende bedrijfs- en klantenservicestrategieën voor de lange termijn te ontwikkelen. CI biedt je inzichten via analytics die betrekking hebben op echte cijfers.

Door te luisteren naar je klanten die je vertellen wat, waar, wanneer, hoe, hoe vaak en hoeveel, ben je beter in staat om strategische beslissingen te nemen die jouw bedrijf helpen dynamisch te groeien in de toekomst.

CI zorgt voor betere klantenserviceteams in klantgerichte bedrijven

Met de inzichten die je uit CI haalt, kun je je klantenserviceteam beter trainen en in staat stellen om hun werk beter te doen. Zorg ervoor dat de gegevens en inzichten van CI worden geïntegreerd in de softwaretools die je medewerkers van de klantenservice gebruiken, en ook in de rest van je customer experience en marketing stack.

Dit zal resulteren in gelukkigere en meer zelfverzekerde agenten, en gelukkigere en minder gefrustreerde klanten. Als je beslissingen op het gebied van klantenservice neemt op basis van betrouwbare gegevens en je medewerkers dienovereenkomstig motiveert en toerust, zullen je klantenserviceteam en je bedrijf volledig op één lijn zitten met je klanten – tot wederzijds voordeel van beide.

Waar begin je? Consolideer je klantgegevens

Klanten communiceren met merken via talloze touchpoints – apps, websites, chatbots, virtuele assistenten, live chat, telefoongesprekken, e-mail, enzovoort. Dit betekent natuurlijk dat klantgegevens vaak op veel verschillende plaatsen zijn opgeslagen.

Jouw eerste stap moet zijn om al je klantgegevens te verenigen in zinvolle rapporten waarmee je trends kunt spotten, zwakke punten kunt aanpakken en diepere inzichten in je klanten kunt krijgen.

Wanneer jij je klantcontact aan Digital Customer Care Company uitbesteedt, maken diepgaande klantenrapporten en deskundig advies en begeleiding deel uit van het pakket! Lees hier meer.